Les històries d'una gata de Sitges

16 de febrero de 2007

Il gatti di Roma

A Itàlia en general i a Roma en especial tenen especial predilecció pels gats de carrer. Si els egipcis consideraven els felins com a autèntiques divinitats, a Roma tenen condició d’animals protegits. Passejant per la ciutat, a qualsevol tenda de souvenirs, pots trobar postals i calendaris de la ciutat amb la Fontana de Trevi, el Coloseu, la Basílica de Sant Pere, etc. i altres tipus de monuments: gats, els gats romans.

Sobretot em va cridar l’atenció la colònia de gats que conviu amb les restes arqueològiques de l’Àrea Sacra, en ple centre turístic de Roma, al costat de la Via del Corso. Aquest grup és conegut com el “Santuario de Gatos de Torre Argentina”, un refugi creat el 1994 per dues voluntàries italianes que, actualment, dóna refugi a 250 gats. Sobreviuen gràcies a les ajudes econòmiques desinteressades de ciutadans italians i turistes estrangers i, sorprenentment no reben cap ajuda per part de l’administració. Aquestes aportacions a més han contribuït a establir 50 colònies més a la bellíssima ciutat de Roma.

Així doncs, podeu trobar michos al Coliseu (el gat Remo), al Circo Màximo, a la Fontana de Trevi.... Allà a l’Àrea Sacra, que va ser on vam veure més, i havia un que només tenia tres potes, això sí: gordo, gordo i no parava de ronronejar per a que l’acariciessin. Estic segura que si pogués parlar, estaria encantat de que algú l’adoptés.

Si visiteu la web de l’Associació podreu trobar tot tipus de fons d’escriptori i postals virtuals per enviar, així com tota la informació sobre l’entitat, les seves activitats i el seu contacte.

Blog relacionat: Ecosofia.org

Los gatos romanos (Antonio Burgos)